Zweden #03 – Beren & Elanden safari @ Lofsdalen

5 aug

Hi you! Zoals jullie kunnen zien heb ik de lay-out veranderd. Ik vind deze lay-out veel leuker. 🙂 Ik wou eerst een andere header plaatsen maar kwam deze lay-out tegen die dus veel leuker was.

Dit huisje bevond zich in het dorpje “Lofsdalen” en was een vrij klein dorp. Het dorp bevond zich aan een meer wat heel groot is. Ons huisje was van TUI, en er waren nog een aantal andere mensen waaronder Nederlanders. Op den duur hebben we besloten om te gaan wandelen richting de berg achter ons huisje, en we hadden eigenlijk geen zin om de hele berg te beklimmen. Ik heb ook astma en mijn conditie is nog niet optimaal nadat ik ben afgetakeld door de ziekte van Pfeiffer, dus het zou voor mij ook te zwaar zijn.
Uiteindelijk zijn we tóch naar boven gegaan, maar niet helemaal op de top. Ongeveer 10 meter verderop zat de top, maar het begon gigantisch te regenen op de top waardoor wij geen zin hadden om bovenaan te staan. Het uitzicht was die 10 meter onder de top ook echt gigantisch mooi! 🙂 Het was een berg van 1100 km hoog, dus ik ben heel trots! Ik heb zoiets nog nooit gedaan en nog nooit volgehouden. Het duurde wel lang, maar met doorzettingsvermogen, een lieve vriend die je ondersteund, en een stok kom je er wel.

De mountain itself!

We hebben vaker geprobeerd in dit gebied hard te lopen, maar het was te heuvelig en ik had veel te veel moeite ermee. Ik was echt van plan mijn conditie op te krikken op vakantie, maar dat is dus niet helemaal gelukt. Maar dat maakt niet uit, ik ga thuis gewoon verder met waar ik gebleven was.

We hebben verschillende dingen gedaan in dit huisje. We hebben bij de toeristeninformatie gevraagd waar er bevers in de buurt zaten. Het meisje achter de toeristeninformatie gaf ons 3 plekken op, waar ze alle 3 niet te vinden waren. Een failure! Ze raadde wel ‘de beversafari’ aan. Dat hebben we niet gedaan. Wel hebben we een beren & elanden safari geboekt, en dat was echt heel leuk! We zijn om 7 uur begonnen en hebben de hele avond in een busje gezeten. De safarigids legde ons zoveel uit, en liet een berenhol zien. Dat zat gewoon op een plek waar allemaal omgekapte bomen stonden. Gewoon daar, helemaal leeg.. En hij keert elk jaar terug, zo gaaf. We zijn daarna weer gaan rijden en hebben in een natuurgebied gezeten waar de gids vanaf 100/150 meter afstand een eland zag staan. Ze keek ons heel verschrikt aan. Ook zag ze bij een andere plek 2 elanden, een mannetje en een vrouwtje. Ik vond het echt leuk om ze zo in het wild te zien. Vervolgens hebben we geen beer meer gezien, maar we hebben heel veel geleerd ervan en het was gewoon een super leuke ervaring. Iedereen vond het spannend, want je wil toch graag een beer zien.

We hebben 2 dagen slecht weer gehad: Regen, regen en nog is regen. Gelukkig hadden we spelletjes bij ons en kijken ze in Zweden naar Engelstalige films of series, dus we hebben gewoon een aantal films kunnen zien.

Op zaterdag afgelopen week zijn we teruggekeerd richting Nederland. We hadden de Stenaline Saga vanaf Oslo naar Fredrikshavn in Denemarken. In Oslo heb ik nog even gewinkeld. Op elke hoek zit er een H&M, echt gigantisch. Ik heb er niks gekocht, want ze hebben dezelfde collectie als in Nederland en de wisselkoers ligt gewoon te hoog. Wel was ik bij BikBok, een gigantisch gave en stoere winkel waar ik een mooi zwart truitje heb gekocht met een blote rug. Vervolgens zijn we richting een souvenirswinkel gegaan. Dat is zó gaaf, als je in Zweden of Noorwegen bent: Ga langs bij een souvenirswinkel. Die in Noorwegen zijn het leukste. Ze verkopen allemaal trollen. Groot, klein. Heel die winkel stond vol met trollen en elanden dingen. Voor mijn ouders heb ik een buitenthermometer gekocht met een eland er op. 🙂


Een prachtige zonsondergang.

We zijn daarna richting de boot gegaan. We kwamen om half 6 aan. We wilden op tijd zijn omdat we eten wilden reserveren, maar de boot was er nog niet. Die kwam pas om 7 uur aan en vertrok om 8 uur. Het eten was uitverkocht, dus we konden pas om half 10 eten. Jammer, maar dan zie je nog wat van de boot. 🙂
De terugreis verliep spoedig. Het zou 1000 km zijn van Fredrikshavn naar huis, dus we hadden gerekend op ongeveer 10 uur (of langer) rijden. Dat was dus niet zo, we waren heel spoedig in Nederland, ookal was er file bij Hamburg.

Al met al was het een super leuke vakantie in Zweden. Ik vond het tweede huisje het leukste, maar dat kwam door “Kiss a Moose”. Ik zou zo weer terug willen naar Zweden, maar dan wel in de winter. Wintersport lijkt me daar erg leuk. Ze hebben zoveel faciliteiten ervoor! 

Waar zijn jullie dit jaar naar toe geweest?

Stay tuned for another update. Love,
Yara.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: